Nihat BAYRAMOĞLU

13.05.1935 tarihinde Amasya' da doğdu. İlkokulu Yeşilırmak İlkokulunda, ortaokulu her dönem iftihar belgesi alarak Amasya'da okuyup mezun oldu. O dönem de Amasya' da lise olmadığından ve dönemin sosyal, ekonomik ve eğitim şartları içinde tahsiline devam edemedi; ama bunu yüreğinde derin bir acı olarak ömür boyu hissetti.

1952 yılında evlendi ve aynı yıl babasının kendisine bıraktığı bakkaliye dükkanı ile iş hayatına başladı. Gıda, ambalaj, tekstil ve turizm sektörlerinde ortaklıklar ve sanayi tesisleri kurdu. Amasya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlığı ve adalet Partisi İl Başkanlığı görevlerinde uzun yıllar bulundu. Biri kız, biri erkek olmak üzere iki çocuk babasıdır.

Memleketine karşı olan vefa duygusunun ve sorumluluk bilincinin  bir ifadesi olarak, çok sevdiği Amasya' mıza 2006 yılında bu okulu yaptırdı. 2008 yılı Şubat ayında hayata veda etti.

14.02.2013 3160